Wie we zijn

In 2011 is het shared service center RID opgericht door de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. De RID maakt onderdeel uit van de Samenwerking de Liemers, waar de regionale sociale dienst (RSD) ook onderdeel van is. De RID is dé partner voor de Liemerse gemeenten op het gebied van informatisering, automatisering en inkoop.

We bieden moderne technologie en specialistische kennis die gericht is op de behoefte van vandaag, en innovatie voor morgen mogelijk maakt. Wij maken het mogelijk dat de gemeenten hun doelstellingen op het vlak van efficiënte bedrijfsvoering en hoogwaardige dienstverlening behalen. Wij zorgen ervoor  dat de gemeenten doelmatig en rechtmatig kunnen inkopen en optimaal gebruik kunnen maken van de kansen op de inkoopmarkt.

In totaal werken er ongeveer 29 mensen bij de RID. Onze kernwaarden zijn betrouwbaarheid, betrokkenheid en plezier.

De RID in cijfers

  • RID de Liemers werkt in totaal voor 6 verschillende organisaties: de gemeente Duiven, de gemeente Westervoort en de gemeente Zevenaar, RSD de Liemers, de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling (MGR) en het Werkgevers Servicepunt Midden-Gelderland (WSP).
  • De RID biedt dagelijks ondersteuning aan zo’n 800 medewerkers
  • In totaal beheert de RID 1.200+ werkplekken
  • Tezamen met deze organisaties biedt de RID ondersteuning aan zo’n 83.000 inwoners
  • De RID bestaat uit 3 teams: inkoop, automatisering en informatievoorziening.